Traditionell brodyr

Brodyr, Maskinbrodyr, Reklambrodyr…

Kärt barn har många namn och det vi avser är enligt uppslagsverken dekoration av tyger med garn eller tråd. Brodyr är en mycket gammal företeelse som kan härledas till långt före Kristi födelse. Genom fynd i Egyptiska gravkammare vet vi att kläder broderades redan på Faraonernas tid.

Det vi idag menar med brodyr är den brodyr som utförs av brodyrmaskiner som med hjälp av datorer broderar texter, mönster och logotyper på i stort sett allt som går att sy i.

Trots datorer och maskiner är arbetet med att brodera ett riktigt hantverk som ställer stora krav på brodören/brodösen.
Inställningar av maskinen, valet av nålar, trådar, stabilisationsmaterial (backing), ramningsteknik och känsla för hantverket påverkar i högsta grad slutresultatet. Här är det kunskap och erfarenhet som ger störst utslag.

Vi som driver Svanberg Brodyr har förutom mer än 20  års erfarenhet en rad utbildningar bakom oss. Att vi dessutom lär ut våra kunskaper till andra brodyrföretag både när det gäller själva broderingen och framställningen av brodyrkort / mönsterkort visar också på vår stora kompetens. När det gäller brodyr är det inte sällan vi på Svanberg Brodyr som leder utvecklingen.

 

traditionella brodyrer
Brodyrprover från vår utställning Brodyrprover från vår utställning Brodyrprover från vår utställning
Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Mer om kakor.